Vikten av brandtätning vid rörgenomföringar

Att ens fastighet har det bästa skyddet mot en brand är säkert något som de flesta prioriterar högt. För att förhindra att en brand sprider sig mellan olika rum och våningar behöver man även utföra en brandtätning vid rörgenomföringar i samband med rörisolering i Gävle.

Att ha maximal brandsäkerhet för sin fastighet är säkert alla fastighetsägare måna om. De allra flesta fastigheter är idag utrustade med brandsäkerhetsprodukter som brandlarm, utrymningsvägar, sprinklers, brandsläckare och många andra säkerhetsanordningar. För att göra sin byggnad ännu säkrare och förhindra att en brand sprider sig mellan olika rum och våningar, behöver man också utföra brandtätning vid rör-genomföringar. Det finns många vinster med att utföra en rörisolering i Gävle, utöver att man minskar riskerna för att en brand sprider sig i fastigheten. Bland annat får man ned ljudnivån, minskar värmeförluster och bidrar till ett bättre inomhusklimat. Dessutom sparar man in betydande belopp på minskade energikostnader.

 

Så här går en rörisolering i Gävle till

Till att börja med behöver vi först inspektera fastighetens rör och rör-genomföringar för att se vilken metod som är bäst lämpad. Det finns flera olika isoleringsmaterial att välja mellan vilket till stor del beror på vilken typ av rör som ska isoleras, hur monteringen är utförd och vilken motståndskraft som ska uppnås. Efter att du har accepterat den offert som vi lämnar kommer vi att påbörja isoleringen enligt överenskommen leveransplan. Vi på Hedins Isolering AB använder enbart godkänt material och utför arbetet enligt de riktlinjer som finns för brandtätning och som anges i Boverkets Byggregler. Detta innebär att arbetet blir korrekt och säkert utfört med ett förstklassigt resultat. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om isolering i Gävle.

 

Hur fungerar brandtätning?

Brandtätning genom isolering av bland annat rör-genomföringar i väggar, tak och golv. Det finns flera olika brandtätningsmaterial att välja mellan som exempelvis fogmassa, brandtejp och isoleringsmatta. Det som materialen har gemensamt är att då det utsätts för värme så vidgas materialet så att det blir helt tätt vid rör-genomföringar. Det innebär att inte branden vandrar vidare till intilliggande rum eller andra våningar. Genom brandtätning så begränsar man spridningen av branden så att den kan släckas. Genom att förhindra spridning av branden så minimerar man också skadorna på fastigheten och risken att människor skadas i samband med branden.

 

Anlita oss för din rörisolering i Gävle

Hedins Isolering har utbildade och certifierade medarbetare med en lång erfarenhet inom branschen vilket gör att vi kan erbjuda högkvalitativa tjänster inom isolering i Gävle med fokus på rör och ventilation. Vi utför uppdrag åt industrier, företag och byggföretag i Gävle med omnejd, men har även möjlighet att ta oss an större jobb runtom i Sverige. Du är välkommen att använda vårt formulär på sidan för att boka ett kostnadsfritt platsbesök där vi kan inspektera din fastighets rör och bidra med rådgivning. Därefter kan vi lämna en offert på er rörisolering i Gävle med ett konkurrenskraftigt pris. 

Boka en rörinspektion med Hedins Isolering AB!

Vi på Hedins Isolering AB har över 15 års erfarenhet av rörisolering i Gävle. Använd formuläret nedan och boka in ett platsbesök med oss för kostnadsfri rådgivning och prisförslag på plats.